Jiu-jitsu voor beginners en regulier

Jiu-jitsu is voor alle leeftijden. Bij Budosport Neuhaus word lesgegeven vanaf 12 jaar. Beginners zullen op een veilige manier kennismaken met de sport. Er word gewerkt aan discipline en samenwerken. Uiteraard staat ook plezier zeer hoog in het vaandel.

Bij jiu-jitsu kun je niet verliezen. Je wint of je leert.

Jiu-jitsu is de moeder van vele Japanse budosporten. Jiu-jitsu vormt de basis waaruit andere budosporten zoals Judo, Aikido en sommige Karate stijlen zijn ontstaan. Jiu-jitsu is gericht op het buiten gevecht stellen en dus onscha­delijk maken van een tegenstander. Het is van oorsprong een zelfverdedigingskunst van de Samoerai, de middel­eeuwse ridders van Japan. Bij Jiu-jitsu leert men effectief verdedigen door gebruik te maken van de zwakke en kwetsbare plekken van de tegenstander. Het zijn simpele en logische zelfverdedigingstechnieken. Het gebruikt de kracht en beweging van de tegenstander om hem uit te schakelen. Het vergroot je zelfvertrouwen en maakt je weerbaarder. In het middeleeuwse Japan was Jiu-jitsu veelal een gehei­me zelfverdedigingskunst. In Neder­land is Jiu-jitsu al meer dan vijftig jaar mateloos populair en zeker niet geheim. In de loop van de jaren is het Jiu-jitsu verder ontwikkeld en uitgegroeid tot een effectieve zelfverdedi­gingsmethode welke is aangepast aan de hedendaagse praktijk. Jiu-Jitsu is geschikt voor jeugd, mannen en vrouwen. Senioren kunnen zonder problemen tot op hoge leeftijd, ook zonder budo-ervaring, instromen. Doordat kracht en snelheid van de tegenstander gebruikt wordt, is het Jiu-Jitsu programma geschikt voor dames die zich willen bekwamen in een zelfverdedigingsport
Het belang­rijkste principe: meegeven aan de aan­val van de tegenstander om deze onschadelijk te maken. Goed waarnemen en anticiperen is de kracht van de Jiu-jitsuka. Niet voor niets zegt men dat iedere Jiu-jitsuka ”drievoudig bewapend is”, namelijk mentaal, fysiek en praktisch.

5 vaardigheden die je leert bij jiu-jitsu

  • Het afweren van stoten, trappen en messteken
  • Het loskomen uit grepen
  • Het maken van klemmen
  • Het werpen van de tegenstander
  • Het verdedigen vanaf de grond