jiu-jitsu lessen in Alkmaar voor volwassenen

Jiu-jitsu voor gevorderden

Bij Budoschool Ton Neuhaus word jiu-jitsu gegeven door zeer ervaren leraren. Eigenaar Thijs Neuhaus heeft meer dan 30 jaar ervaring in zelfverdediging, waarvan meer dan 25 jaar specifiek in jiu-jitsu. Ervaren jiu-jitsuka’s zijn dan ook meer dan welkom in de les voor bruine band of hoger.

“Always assume that your opponent is going to be bigger, stronger and faster than you; so that you learn to rely on technique, timing and leverage rather than brute strength.” – Helio Gracie

Jiu-jitsu is de moeder van vele Japanse budosporten. Jiu-jitsu vormt de basis waaruit andere budosporten zoals Judo, Aikido en sommige Karate stijlen zijn ontstaan. Jiu-jitsu is gericht op het buiten gevecht stellen en dus onscha­delijk maken van een tegenstander. Het is van oorsprong een zelfverdedigingskunst van de Samoerai, de middel­eeuwse ridders van Japan. Bij Jiu-jitsu leert men effectief verdedigen door gebruik te maken van de zwakke en kwetsbare plekken van de tegenstander. Het zijn simpele en logische zelfverdedigingstechnieken. Het gebruikt de kracht en beweging van de tegenstander om hem uit te schakelen. Het vergroot je zelfvertrouwen en maakt je weerbaarder. In het middeleeuwse Japan was Jiu-jitsu veelal een gehei­me zelfverdedigingskunst. In Neder­land is Jiu-jitsu al meer dan vijftig jaar mateloos populair en zeker niet geheim. In de loop van de jaren is het Jiu-jitsu verder ontwikkeld en uitgegroeid tot een effectieve zelfverdedi­gingsmethode welke is aangepast aan de hedendaagse praktijk.
Het belang­rijkste principe van jiu-jitsu: meegeven aan de aan­val van de tegenstander om deze onschadelijk te maken. Goed waarnemen en anticiperen is de kracht van de Jiu-jitsuka. Niet voor niets zegt men dat iedere Jiu-jitsuka ”drievoudig bewapend is”, namelijk mentaal, fysiek en praktisch.

5 vaardigheden die je leert bij jiu-jitsu

  • Het afweren van stoten, trappen en messteken
  • Het loskomen uit grepen
  • Het maken van klemmen
  • Het werpen van de tegenstander
  • Het verdedigen vanaf de grond

Kortom, jiu-jitsu is een sport met voor ieder wat wils.